Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Γράμμα για τον Άγιο Βασίλη (αγόρι / κορίτσι) - Φάκελος - Απάντηση του Άγιου Βασίλη προς τα παιδιά

 

   

 

  Η ιστορία του Άγιου Βασίλη είναι γνωστοί σε όλους μας, ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά.  Είναι αυτός ο γλυκός και καλοσυνάτος παππούλης με την άσπρη γενειάδα και τη κόκκινη φορεσιά. Σύμφωνα με τους μύθους, ο Άγιος Βασίλης ζει στον Βόρειο Πόλο και μαζί με τα ξωτικά του ετοιμάζουν δώρα για όλα τα παιδιά του κόσμου σε ένα εκπληκτικό εργαστήρι παιχνιδιών. Οι ετοιμασίες διαρκούν ένα ολόκληρο χρόνο και τελειώνουν την παραμονή των χριστουγένιων όπου ο Άγιος Βασίλης πάνω στο ιπτάμενο έλκηθρο του που το σέρνουν  τα ατρόμητα ταρανδάκια του μοιράζουν τα δώρα σε όλα τα παιδάκια του κόσμου. 

 

 

 

 

    Η σημερινή μορφή του Άγιου Βασίλη προέρχεται από ένα ποίημα «A Visit from St. Nicholas» (Μια επίσκεψη από τον Άγιο Νικόλαο), το οποίο δημοσιεύτηκε το 1823. Στο ποίημα αυτό η εικονογράφηση έγινε από το περιοδικό «Harper’s Weekly» το 1863. Στην διάδοση αυτής της κλασσικής πια εικόνας του Αγίου Βασίλη βοήθησε επίσης το παιδικό βιβλίο «The Life and Adventures of Santa Claus» που εκδόθηκε το 1902. Μια γνωστή εταιρία αναψυκτικών της εποχής η “White Rock Beverages “χρησιμοποίησε αυτή την εικόνα του Άγιου Βασίλη το 1915 για να πουλήσει μεταλλικό νερό και το 1923 για να πουλήσει τζίντζερ-έιλ.

 

    Το  1931 η γνωστή σε όλους μας αμερικανική εταιρία αναψυκτικών Coca Cola, παρουσίασε τον Άγιο Βασίλη να έχει ως πρωτοχρονιάτικα δώρα τα ίδια τα προϊόντα της εταιρίας. Η παρουσίαση αυτή έγινε φυσικά με τον Άγιο Βασίλη ντυμένο στα χρώματα της εταιρίας. Η διαφήμιση αυτή είχε τόσο μεγάλη ανταπόκριση στο αγοραστικό κοινό, που αύξησε κατακόρυφα την δημοτικότητά της και έγινε το σήμα κατατεθέν της για την περίοδο των Χριστουγέννων. Η μακροχρόνια χρήση του Άγιου Βασίλη στις διαφημίσεις της Coca Cola παγίωσε την εξωτερική εμφάνισή του και ειδικά τα κόκκινα ρούχα. 

 

    Για τους Έλληνες χριστιανούς ορθοδόξους ο Άγιος Βασίλης είναι ο Μέγας Βασίλειος, ο οποίος γεννήθηκε στην Καππαδοκία και αφιέρωσε όλη την ζωή του στο να βοηθάει τους συνανθρώπους του. Για την παγκόσμια ιστορία είναι επίσης ο εμπνευστής και ο δημιουργός της οργανωμένης φιλανθρωπίας. Ήταν ψηλόλιγνος με μαύρα μαλλιά και γένια. Ο Μέγας Βασίλειος πέθανε στις 31 Δεκεμβρίου του 378 και ήταν μόλις 49 ετών. Η ημερομηνία της κηδείας του, 1η Ιανουαρίου του 379, συνέπεσε με την αρχή του νέου έτους και καθιερώθηκε ως ημέρα μνήμης και γιορτής του Αγίου από τους χριστιανιούς. Για αυτόν τον λόγο τα κάλαντα που λέμε εκείνη την ημέρα είναι παινέματα προς τον Άγιο και υπενθύμιση προς τον σπιτονοικοκύρη να μιμηθεί την γενναιοδωρία του. 

 πηγή: https://el.wikipedia.org/wiki/Άι_Βασίλης

 

🎅Ακόμα να γράψετε λοιπόν γραμμά στον Άγιο Βασίλη;;;

 

Για δείτε τι σας έχω ετοιμάσει.... 👇

 

γράμμα προς Άγιο Βασίλη - κορίτσι

Γράμμα προς Άγιο Βασίλη - αγόρι

απάντηση απο Άγιο Βασίλη

φάκελος αποστολής γράμματων


αν θέλετε να κατεβάσε τα αρχεία 

ως PDF πατήστε εδώ   🎅🎄

 

 

  Ελπίζω να σας φανούν χρήσιμα... 

  Καλές γιορτές με υγεία! 

 


 

  





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου