Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Πειράματα Φυσικής - Το νερό περπατά και χρώματα αποκαλύπτονται..


Πειράματα Φυσικής 
   Το νερό περπατά και χρώματα αποκαλύπτονται..





Στο σημερινό θα προσπαθήσω να σας δώσω χρήσιμες συμβουλές, ιδέες και εργαλεία ώστε να κάνετε πειράματα φυσικής στο σπίτι ή στο σχολείο.  



Η θεωρία

Το νερό μπορεί να μετακινείται και το πείραμα δείχνει ακριβώς αυτό. Για να το αντιληφθούν οι μικροί μας μαθητές, χρησιμοποιούμε τα 3 βασικά χρώματα ώστε να παρατηρήσουν τόσο την μετακίνηση του νερού όσο και το πάντρεμα των χρωμάτων και τη γέννηση των νέων



  
 
Υλικά που θα χρειαστούν.. 

6 ποτήρια 
3 βασικά χρώματα ζαχαροπλαστικής
χαρτί κουζίνας 
νερό 




Τα βήματα που θα ακολουθήσετε είναι τα εξής: 

Διάταξη χρωμάτων ένα παρα ένα


 Βήμα 1

Τοποθετείτε τα ποτήρια με το νερό σε κυκλικό σχήμα. Στη συνέχεια βάζουμε το κάθε χρώμα ζαχαροπλαστικής σε ένα παρά ένα ποτήρι, διαφορετικό χρώμα κάθε φορά. Η σειρά των χρωμάτων στα ποτήρια είναι αυτή: Κόκκινο, χωρίς χρώμα, κίτρινο, χωρίς χρώμα, μπλε, χωρίς χρώμα.  





Τοποθέτηση απορροφητικού χαρτιού

Βήμα 2 

Στο σημείο αυτό, τοποθετείτε κομμάτια απο χαρτί κουζίνας ή κάποιο άλλο χαρτί που είναι αρκετά απορροφητικό. Προσοχή, το χαρτί πρέπει να αγγίζει το νερό. 





Βήμα 3

Αρχίζει η ώρα της παρατήρησης... Προσωπικά έβαλα 150ml νερό και για να ολοκληρωθεί το πείραμα χρειάστηκαν 3 ώρες. Αν θέλετε να επιταχύνεται το χρόνο αποτελέσματος, προσθέστε περισσότερο νερό ώστε το νερό να "περπατήσει" πιο γρήγορα. 





Βήμα 4  

Η ώρα των αποτελεσμάτων.. 
 
 


Σας επισυνάπτω φύλλα εργασίας του πειράματος για τους μαθητές.. 









  Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο. 

Κάνε τη μάθηση, χαρά!!

➹ dwroulit@teacher

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου