Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Οργάνωση παιδικού δωματίου

Το παιδικό δωμάτιο διαφέρει απο το δωμάτιο των ενηλίκων κυρίως για την πληθώρα παιχνιδιών και βιβλίων. 

Για να δούμε όμως τα οφέλη απο ένα οργανωμένο και καθαρό παιδικό δωμάτιο. 

  1. Ένας οργανωμένος χώρος βοηθά το παιδί να επικεντρώνεται στο παιχνίδι του και να μην διασπάται ή προσοχή του. Ειδικά για παιδιά που εμφανίζουν ΔΕΠΥ είναι ένας τρόπος ώστε να διαταρράχονται περισσότερο. 
  2. Το παιδί βρίσκει εύκολα τα παιχνίδια του και νοιώθει περισσότερη αυτοπεποίθηση για τον εαυτό του. Δεν χρειάζεται βοήθεια για να βρει το παιχνίδι που ψάχνει. 
  3. Η τάξη που θα επικρατεί στο δωμάτιο θα τον ακολουθεί σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, τόσο στην σχολική ζωή όσο και στην ενήλικη. 
  4. Μέσα απο την οργάνωση των παιχνιδιών εξοικονομούμε καθώς δεν χάνονται κομμάτια τόσο εύκολα οπότε δεν χαλάει το παιχνίδι.   


 Λοιπόν ήρθε η ώρα......


Σας παρουσιάζω το δικό μας παιδικό δωμάτιο και πως οργανώθηκε.

Αρχικά τα παιχνίδια του Γιώργου, μπήκαν σε πλαστικές κούτες οι οποίες έχουν πάνω ταμπελάκια που απεικονίζουν το περιεχόμενο. Όπως βλέπετε, η συρταριέρα είναι απο το πολυκατάστημα ΙΚΕΑ καθώς και τα πλαστικά συρτάρια.


Οι εικόνες που έχω χρησιμοποιήσει είναι απο τις εικόνες που χρησιμοποιούν λογοθεραπευτές και ειδικοί παδαγωγοί ως εναλλακτική μέθοδο επικοινωνίας. Αλλά αυτή είναι άλλη ενότητα.

Σας επισυνάπτω τις εικόνες που χρησιμοποίησα.






Σας ευχαριστώ που παρακολουθήσατε. Ελπίζω να σας φανούν χρήσιμα. 


Κάνε τη μάθηση, χαρά!!

➹dwroulit@teacher

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου