Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Φτιάχνω μια γωνιά αφήγησης παραμυθιών ..

Έχετε γωνιά αφήγησης - ανάγνωσης παραμυθιών για τα μικρά σας;;

Αν όχι σας έχω μερικές ιδέες ώστε να φτιάξετε τη δική σας όπου θα καλύπτει τις ανάγκες του μικρού αναγνώστη.. 

  1. Ο χώρος του παραμυθιού πρέπει να είναι άνετος ώστε το παιδί να κινείται ελεύθερο, π.χ. να μπορεί να ξαπλώσει ή να καθίσει οκλαδόν. 
  2. Να είναι ζεστός, χουχουλιάρικος ώστε να αφήνεται το μυαλό και να ταξιδεύει με το παραμύθι.. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουβερτούλες, πουφ, μαξιλάρες, διάφορα υφάσματα σε διάφορες υφές. 
  3. Σε πολλα παιδιά αρέσει το στυλ "σπιτάκι" δηλαδή να υπάρχει η αίσθηση της κάλυψης. Έτσι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πάνια ως οροφή ή κουνουπιέρες. Επίσης σπιτάκια ή σκηνές και να μπούμε μέσα με το παιδί. 
  4. Ειδικό φωτισμό ώστε να χαλαρώνουν οι οπτικοί ορίζοντες και το παιδί να αφήνεται ακούγοντας ή διαβάζοντας το παραμύθι του. 
  5. Προσπαθήστε τα παιδιά ειδικά εκείνα που είναι μικρότερης ηλικίας, να έχουν πρόσβαση στην έρευση του αγαπημένου τους παραμυθιού. Υπάρχουν ειδικές βιβλιοθήκες ή ακόμα και ραφάκια όπως αυτά που σας παρουσιάζω παρακάτω.
  6. Ακούστε το παιδί σας και τις ανάγκες του. Μπορεί τίποτα απο τα παραπάνω να μην το ικανοποιούν. Μην χάνουμε τον στόχο μας που είναι η αφήγηση του παραμυθιού.   

και τώρα σας παρουσιάζω τη δική μας γωνία παραμυθιού.. τότε και τώρα.. 

Όταν ο Γιώργος ήταν ενός έτους και προτιμούσε ο χώρος του παραμυθιού να είναι κάπως έτσι.. Τα ραφάκια είναι απο το ΙΚΕΑ στο τμήμα με τα παιδικά έπιπλα.

 Ο Γιώργος προχτές.. 



Σας ευχαριστώ που παρακολουθήσατε. 
Ελπίζω να σας φανούν χρήσιμα. 

Κάνε τη μάθηση, χαρά!!

➹dwroulit@teacher
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου